Tokokoe, ja samalla piirinmestaruusjoukkuekoepäivä oli aivan näännyttävä jo heti aamusta. Todella nihkeä ja painostava keli, yäk! Eikö tämä ikinä lopu???!!??????

Paikallamakuussa katselin vieruskavereideni kehään tuloa lievästi shokkifiiliksissä: rouvat tuovat koiriaan PAIKALLAmakuuseen hössöttäen, kehuen ja kirmaillen. Kumpikin koira oli äärimmäisen levoton jo istuessaan emäntiensä vierellä. Gösta oli numero 12, muut koirat olivat 10, 11, 13 ja 14. Pääsemme suojaan ja kuuluu "Kytketään numero 14!" Siitä minuutti "Kytketään numero 13" ja heti perään "Kytkeään numero 11!" Göstan molemmin puolin ammottin tyhjää kun palasin koiran luo. Oman seuran Aku oli toinen ainoa paikallaan pysynyt.

Mulla on tapana olla oikein laiska ja tympiintynyt ennen paikallaololiikettä, en koskaan puhu mitään kenellekään piilossa ja hoen rauhassa hiljaa mielessäni "Gösta maahan, hyvä poika". Väitän tällä olevan vaikutusta!

Tästä kun selvittiin, olin helpottunut. Göstalle ei ole ikinä tällaista paikallamakuuryhmää sattunut, ja nyt tiedän sen selviävän aivan mistä tahansa! Makasi kuin sfinksi ja sai kympin.

Muut liikkeet:

seuraaminen 9 (parasta seuraamista ikinä, nopeat käännöksen, ei pomppinut juostessa eikä haahuillut irti minusta)

maahanmeno 9 (ei ihan "pudonnut")

luoksetulo 9 (hipsi pari metriä)

seisominen 10

noutaminen 7,5 (menee ja tulee eri vauhtia, järsii kapulaa mutta siitä en välitä, hieman edistää sivulle tulossa kapulan luovutuksen jälkeen)

kauko-ohjaus 10

estehyppy 10

kokonaisvaikutus 9

Että sellaista! Göstan "jäätävä" suoritus oli saanut seurakaverin ihon kananlihalle, oikein näytti käsivarsiaan kun tulimme kehästä. Mie ooon niiiiin onnellinen! Tuloksena siis 187 pojoa, KP, luokkavoitto 1/10 ja koulutustunnus TK2.

Voittajaluokkaan on siis seuraavaksi "pakko" mennä, mutta meillä edelleen tökkivät sekä ruutu että tunnari pahasti. Jos mielin kuunaan kokeeseen, mun on löydettävä itselleni valmentaja, joka "tekee" minun kanssani meille ne liikkeet valmiiksi. Olen vuosien varrella kokeillut sen sataa eri tapaa, mutta toimivaa ratkaisua ei ole löytynyt. Vaikeita liikkeitä ilman muuta. Jokaisella VOI-koiralla meni ainakin toinen pipariksi tässäkin kokeessa.

Bonuksena uusimme viime vuotisen joukkuepiirinmestaruuskullan. Pystin vein aamulla kentälle, ja se matkasi uunituoreen yksilöpiirinmestari Katri Bruchtmanin mukana hänen kotiinsa. Meitä odottelee mitali ja muutama herkku, kunhan kohtaamme tokovastaava Tarjan seuraavan kerran.

Kielsin Jaanalta videokuvaamisen, kun se aiheuttaa minulle ylimääräisiä paineita. Digiameran kanssa Jaana ONNEKSI salaa heilui, jotta saatiin tämäkin virstanpylväs ikuistettua :D

Mä sua paaaaaalvoooooon, ikuisesti paaalvoooon, ainakin tässä kentällä!

Liikkeestä maahanmenossa pisan vino Gösta, olisko tämä vienyt sen pisteen?

Hyppyä käytiin vielä edellisenä iltana ottamassa. Kannatti, arvosana täysi kymppi!!!!!!

Me tuomari Ossi Harjulan kanssa ihastellaan, että on se pirun hyvä koira!!

Kuvat Jaana Siltanen, iso kiitos sinulle vaivannäöstäsi Jaana!!!!