Oli meinaan sellainen työviikko että oksat pois, ja ainakin toinen mokoma vielä edessä. Kun ei kerran viikkotunteja ole minulle luvattu (ttt-sopimuksen kummallisuuksia), ei minulla ole virallista työaikaakaan kuin erikseen sovittuna. Se tarkoittaa sitä, että menen paikalle ysin pintaan, joskus menee lähemmäs kymmentä. Ehdin käyttää koiria rauhassa aamulla, eivätkä vihaamani aamut ole aivan niin "kamalia" kuin mitä me kuuden aikaan aina ovat.

Tuolla suhtaudutaan koirien omistamiseen mukavasti. Yllättävän monella on koira, tai koiria, tai on ollut koiria, tai he haaveilevat vielä ottavansa koiran. Saan siis ruokiksella käydä tarvittaessa kotona. Ovilätkä laskee tunnit ja kirjaa sisääntulot ja ulosmenot, eli ei edes tarvitse itse muistaa minuutilleen miten on minäkin päivänä töissä ollut. Mun pitää kirjata ne tr-järjestelmään kustannuspaikoittain, ja sen mukaan tulee palkka.

Huhkin niin kovasti hädissäni, etten vissiin pitänyt yhtään kahvitaukoakaan koko viikkona. Teen ilmeisesti mieluummin 6-7 tunnissa 8 tunnin duunit ja lähden kotiin. Ihanteellinen työntekijä... ??? :O) Kahtena päivänä oli meningissä olla pidempään, mutta kun materiaaleja uupui, niin milläs teet. Kaupunki alkaa olla siinä vaiheesa että uskoisin sen valmistuvan. Kaikkea ärsyttävää pikkuviilaamista vielä on (+ mm. kansi aloittamatta), ja niihinkin menee aikaa. Talviralli aineistopäivä on huomenna, kauhunsekaisin fiiliksin menen s-postia avaamaan: onko edes juuri mitään tullut ja MINKÄLAISTA....

Toimittaja-Ulla kävi tuomassa puutyön liitteeseen tavaraa (se on vuorossa seuraavana), mutta ei mulla riittänyt äly miettiä siihen vielä yhtään mitään. Perjantaina oli muutenkin sellainen hässäkkäpäivä, ettei toisaalta olisi tarvittu tätä sekaan, mutta.... Samalla hetkellä kuin Ulla tulee, tietsikka sittuu. Ei tapahdu mistään nappulasta mitään ja hiiri jököttää samassa paikassa, liikahtamatta. Sammutan yksi kerralllaan ohjelmia, mutta hiiri ei herää henkiin. Käivin sitten kysymässä viisaammilta, että onkos vika nyt toosassa vai missä, ja helpoin vaihtoehto on patterin loppuminen langattomasta hiirestä. Ei kuulemma varota lainkaan etukäteen, kunhan jämähtää paikoilleen. Toimistotarvikekaapista uutta patteria kehiin, ja avot kun toimii jälleen.

Mönkkäri- ja Kuntoliite ovat saaneet kehuja vallan "ylemmiltä tahoilta". Olenkin tuossa ottanut puheeksi palkankorotuksen. Perusteet ovat vähintään seuraavat:

- tutkintonimikkeeni on medianomi AMK, eli paperit on (päin vaston kuin juurikaan muilla aikanaan kesätöihin tai juoksutytöksi tulleilla talossa. No, heillä on se 30 v työkokemus vastaavasti.)

- työsopimuksen toimenkuva on täysin muuttunut. Alkuperäinen "silloin tällöin tuuraaminen taitossa" on vaihtunut kolmeen eri työtehtävään

- koska työtä on huomattavasti paljon enemmän, ei tuollainen harjoittelijan palkka enää sovi (juuri ja juuri olisi kelvannut silloin tällöin tehtävästä työstä)

- pystyn tekemään vähintään kolmea-neljää työtehtävää (taittaminen, ilmoitusvalmistus, liitteiden suunnittelu, kuvan teko, juttujen kirjoittaminen ja kuvaaminen) enkä vain yhtä kuten useimmat muut talossa. Mahtaako kaltaisiani olla paljonkaan? Mistä löytäisivät vastaavan?

- työkokemusta on kuitenkin muutama vuosi

- liitteet hoidan täysin itsenäisesti, minulla on niistä täysi vastuu.

Se, että suostun toistaiseksi tuollaiseen ttt-sopimukseen sekavine työvuoroineen ja jatkuvaan soitteluun "nyt tarvittais sitä-jasitä tekijää sinne-ja-sinne, pääsetkö?" olisi minusta vielä siedettävää. Ei heidän edelleenkään tarvitse maksaa yhdestäkään turhasta tunnista eikä sairaslomasta. Kesäkuun lopun jälkeen tämänkin olisi syytä muuttua (nykyinen soppari siihen asti), sillä jos ja kun teen lähes täyttä viikkoa, mikä on peruste ttt-sopimukselle????

Ilmomyynnin pomo kuulemma puoltaa ehdottomasti vaatimustani. Sanoipa vielä, että olimme pulassa ennen kuin tulit, olet nimittäin siinä asemassa, että voit hinnoitella itse itsesi. Selvä!!! ;)