Noinkohan se kirjoitetaan.... Koulutukseen kävi tie L-rantaan tänään. Talviautoilu noilla pakkasilla ei houkutellut, joten tuli testattua junalla liikkumista hyvin pitkästä aikaa. Sinnepäin kaikki meni ihan ok, se oli se TOINEN Pendolino kun oli myöhässä, ei minun junani. Näin muuten kaikki ennalta suunniteltu menikin mönkään. Odottelin Jukkaa tulevaksi, eikä se loppujen lopuksi tullut ollenkaan. Ruohiksesta hajosi bensapumppu heti lähteissä. No mitä muuta voi muutaman satasen autolta odottaa... Minia saatiin ilapäiväksi hätiin.

Selitetään tässä minia:n nimi: rupesin allekirjoittamaan sähköpostejani vain isolla A kirjailmella. Anniina otti käyttöön pienen a:n. Jukan oli aina täysin mahdotonta tietää kummasta Anniinasta puhutaan, koirien hoitajasta vai minun ystävästäni. Koska koirien hoitaja-Anniina on vielä nuorempi, täytyi häntä ryhtyä kutsumaan miniaaksi, jolloin kaveri-Anniina ylennettiin mediaaksi ja mulle jäi isoaa. Selkeää, eikö?

Media siis kuskasi minua ystävällisesti asemalta Etsaan taitto-oppiin. Sitä oli kerrankin tarjolla ilman, että koko ajan välissä opastaja tekee aivan jotakin muuta. Kirsi on taitava opettaja, ja minusta ainakin tuntuu siltä, että opin edes perusasiat ja saatan päästä liitteitä ihan oikeasti itsenäisesti tekemään. Anniinalla oli työhaastis yhdeltä, ja sen jälkeen lähdettiin kaupunkikierrokselle pienellä punaisella paholaisella. Vai oliko se kuski sittenkin se paholainen... ihan otti vanhaa sydämestä, kun Ansku kaahaili kahden kaistan liikenneympyrässä ja yritti kielletystä kohdasta väkisin kaupan pihaan...

Käytiin aivan ihanassa kahvilassa, olisko ollu Mariska, linnotuksilla. Siellä oli maailman ihanimmat leivonnaiset, mokkapalaa.. mmmmmm. Kierreltiin samalla käsityöputiikkeja ENKÄ OSTANU MITÄÄN!

Haettiin mässyä ja sipsiä, tällättiin itsemme katsomaan Kumman Kaata DVD:ltä ja naurettiin. Anniina oli nukkunut ilmeisesti jännityksissään vielä huonommin kuin minä, eli väsymys alkoi kumpaakin painaa.

Sitten soi puhelin. Jaa, joku ihmeen liite ilmestyy sunnuntaina ja mun pitäis taittaa se. Eipä ollut saamassani listassa tuollaisesta mitään tietoa. Aluksi ihan yksi päivä annettiin aikaa, mutta sanoin suoraan, että hei haloo, olen nyt TÄNÄÄN ollut muutaman tunnin opissa, että ei onnistu. Menen sitten to-pe taittamaan, eikä ole aavistustakaan montako sivua, onko siihen valmiita pohjia, pitääkö mun tehdä se aivan yksin enivei, eli istunko perjantaina yöhön asti sitä tekemässä... Ei hemmetti, eihän tällaisesta mitään tule!

Olin itse suunnitellut tekeväni Tonin liitettä tämän viikon, kun ensi viikko piti olla lehden taittoa ja liite ilmestyy 9.2. Nyt menee taas kaikki aikataulutukset uusiksi. Tätäkö tää nyt sitten on... ei voi mitään, taitto jää sitten vähemmälle ensi viikolta, tai pois kokonaan, ellei muu auta. Aika mahdoton minun mitään suunnitella, kun joku muu torpedoi takavasemmalta aikataulut. Eikö ne ymmärrä, että ei tällä opastuksella vielä ihan älyttömän nopeasti mitään valmista synny? Klan kaupungin liite puskee pian jo päälle eikä sen pohjia löydy mistään! Ja minähän päivänä Klan kaupungin tyypit tulevat palaveriin ja miten kauan se mahtaa kestää?? Kukahan sen kertoisi, ja koska, minullekin?

Kauniiksi lopuksi IC-juna oli melkein 20 min myöhässä paluumatkalla. Oli silti parempi junailla, niin paljon uuvutti tämänkin päivä kaikkine kommervenkkeineen ja uuden oppimisineen. Kuudelta kuitenkin olen jo noussut. Nyt pojat pihalle, syömään ja maate. Caruso ei syönyt tänään ruokaa ollenkaan. Meinaako se, ettei hän enää penturuokaa syö?? Eipä ole ruualla vehdannut kuin siinä kohtaa kun vaihdoin 4 kertaa kolmeksi ja 3 kahdeksi. Vihjasi itse, että emmää näin paljoo tarvi. Painoa on honkkelilla tasan 12 kg tasan 25 viikon iässä.