Äetmuor eli koirien mummi kävi "maalikylillä" visiteeraamassa Savon peruikoilta asti. Äiti löytyi pienen sekaannuksen jälkeen juna-asemalta; kuljimme lahjakkaasti ristiin. Kierreltiin kaupoilla jouluostelemassa ja muutenkin. Kerjäläismummo oli parkkeerannut itsensä taktisesti pankkiautomaatin nurkille, mutta me kovasydämiset itseemme törsääjät emme antaneet hänelle upeasta laulusta ja sirmakan vingutuksesta huolimatta penniäk... eikun senttiäkään.

Kävästiin päivän mittaan sufeella ja syömässä, äiti tarjosi nälkäiselle lapselleen atriat. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa Popsiksessa syömässä. Kyllähän siellä "vanhaan hyvään aikaan" tuli usein juomassa käytyä, mutta multa on mennyt aivan ohi että se on tunnettu RUOKApaikka. Lounaaksi oli alkukalakeitto, jauhelihapihvi ilman tai kanssa suppilovahverokastikkeen, pyttäriä ja jälkiruuaksi kiisseliä ja kermantapaista valmistetta.

Äiti osti Tapsille tuliaisia. Sain ujutettua muutaman herkkutikun samaan laskuun. Sain myös upean kokoontaittuvat jumppa-alustan! Enää ei tarvitse tapella sen hiton ison tötterön, eli vanhan patjan kanssa. Mun ainoa ostos itselleni oli 19,90e hintaiset, vuorilliset ulkoiluhousut (kuinkas muuten). Normihinta 49,90e. Niissä on lumipussit ja trikoovuori, eli pitäisi mennä pienellä pakkasellakin.

Jätin äitin lepäämään (eli vahtimaan koiruuksia) sillä aikaa kun kävin kampaajalla. Köyhänä taivuin paikallisen kampaamoputiikin oppilaan käsittelyyn, kenties OPPILASTYÖT - 50 % prosenttia vaikutti asiaan. Hinnaksi jäi 13,90. Kympilläkin olisi päässyt, mutta siihen hintaan leikkaa jotkut todella aloittelijat, kun aikaakin olisi pitänyt varata 2-3 tuntia!!! Siinä kohtaa saisi jo maksaa minulle. Ihan hyvin tyttö nipsutteli (aikaa meni tunnin verran). Ope kävi tarkistamassa työn laadun, ehdotti paria korjausta ja ei kun kassalle. Hmmm... mahtaako ketjun kampaajakoulu kenties pitää tyttöjä ilmaisessa harjoittelussa? Ja mitenhän kauan näitä "harjoitustöitä" teetetään? Väri + raidat olisi lyhyisiin hiuksiin 35e...houkuttelevaa.

Lähtiessämme viemään äitiä takaisin asemalle, totesimme auton ovien ja takaluukun olevan aivan jäässä. Pakkanen tuli yllättäen kahden viikon vesisateen jälkeen. Vaikka takaluukku olisi onnistuttu saamaan auki, en olisi koiria sinne uskaltanut laittaa. Mitä jos se jäätyy saman tien taas? Sitten on koirat paksissa! Kaahattiin Manskarin kentälle Annin kanssa tokoilemaan. Yhdessä nurkassa näkee treenata, kun koko kentällä palaa tämä ainokainen valonheitin. Tulis pian se kesä... Nyt meni kaikki liikkeet tosi hyvin, paljon levollisemmin mielin suuntaan sunnuntain tottelemattomuuskokeesen tämän jälkeen. Gösta oli AIVAN villinä ilosta, jeee meikä saa tehdä ja harrastaa!!!!!!!!

Caruso mummin sylissä. Miten on, onko äiti aika pieni vai koira valtavan suuri? :)

Mustis-Göstis salamana paikalle. Mitäs täällä oikein puuhataan ja sylitellään, häh!??