Nonniin, nyt on perronen ilmoitettu pentukurssille. Yllättäen agilitypainotteiselle sellaiselle. Ystäväni Maria omistaa koirankoulutus ja -hierontayrityksen, joten sinne suuntaamme oppiin tuossa parin viikon päästä. Käydään sitä ennen pari kertaa tutustumassa koulutuskenttänä toimivan kasvihuoneen ihmeelliseen maailmaan. Varmaankin tuossa perjantaina käydään Göstan ja Rommin (sekä emäntänsä Hannan) kanssa tokottamassa ja samalla pääsee piccuinen höntsäilemään kentälle.

Yritin kovasti ilmoittaa Göstaan Kotkan tokokokeisiin. Kyselin paikaa jo viikkokausia sitten ensimmäisen kerran. Tänään tuli viimein vastaus, että olisimme kummassakin kokeessa varasijalla 6. Hmmm... parasta olisi, että tilanne oli sama JO silloin kun ensimmäisen kerran kysyin!! Ketuttaa kyllä ellei päästä kumpaankaan. Kotkaa kauemmas ei näillä keleillä jaksa tokon takia ajella, eikä kokeita juuri enää missään olekaan. Eka olisi isänpäivänä ja toka itsepäisyyspäivänä; mikäs sopisi itsepäisyyspäivän henkeen paremmin kuin tottelemattomuuskoe   Tässä olisi sellainen pieni mahdollisuus, että EHKÄ... JOS kaiki menisi hyvin.... pääsisimme ekaa (ja mitä luultavimmin viimeistä) kertaa osallistumaan Vesikoirat ry:n vuoden tokokoirakisaan. Siinä on sen verran älyttömät säännöt, että pitää olla AVO- ja ALOluokista 4 ykköstulosta vuoden sisällä, ja VOI- ja EVL-luokista hyväksytään ykkös- ja kakkostulokset. Useana vuonna ei ole ollut ainoatakaan osallistujaa... oliskohan syytä tehdä säännöille jotakin??? Enpä jaksa uskoa, että me sen enempää kuin juuri kukaan muukaan saisimme vuodessa haalittua nuo ylemmän luokan vaatimukset kasaan. 

Tänä vuonna on yhteensä kisattu 3 kertaa eikä ylemmistä luokista ihan tätä tahtia ykkösiä heru. Tyytyväinen tuloksiimme todellakin olen, sillä kaikista kokeista on ykkönen paukahtanut sijoituksen kera. Samalla saatiin kasaan TK1 piirinmestaruusjoukkuekullan kera Erityisesti lämmitti luokkavoitto Elimäellä tiukkana tunnetun tuomarin kokeessa. Muut 22 koirakkoa jäivät kauas taakse, ja tuomari kehui Göstaa oikein urakalla!!

Edit: laitetaan tähän muistiin, että tänään avattiin 15 kg säkki piccuiselle. Katsotaan miten kauan siitä riittää syötävää. Caruso kasvaa hassulla tavalla (kai ne muutkin kasvaa milloin mihinkin suuntaan): ensin kasvoivat jalat huimasti pituutta, mutta nyt on selkä vuorostaan virunut mittaa. Korvat näyttävät hieman sopusuhtaisemmilta kun on kupolin kokokin kasvanut. Huomenna mennään rokotukseen; siellä selviää mikä on poitsun paino tällä hetkellä. Joko menee 6 kiloa rikki?